Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка PexelsХората във Франция излязоха на улицата, за да

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка PexelsХората във Франция излязоха на улицата, за да
Коментари Харесай

Сблъсъци в Париж. Протестиращи шестват заради задължителните ваксини и „здравната карта“ във Франция

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Снимка Pexels

Хората във Франция излязоха на улицата, с цел да стачкуват против решението на държавното управление да направи имунизацията Covid-19 наложителна за здравните служащи и да вкара здравна карта за достъп до питейни заведения и заведения за хранене.
В сряда в цяла Франция се организираха митинги с избухнали разгорещени конфликти с полицията в Париж. Редица групи, в това число тези, свързани с придвижването Gilets Jaunes (Жълтата жилетка), оповестиха желанието си да проведат демонстрации в цялата страна във вторник след оповестяването от държавното управление на наложителни имунизации за здравни служащи и въвеждането на народен паспорт Covid-19, оповестява RT.

В Париж фрагменти на очевидци снимаха хора, бягащи от сълзотворен газ, до момента в който полицията беше ситуирана в голям брой, с цел да разбие демонстрациите. Основни градски артерии може да се видят блокирани от протестиращи и полиция. В един случай кутия със сълзотворен газ кацна покрай тераса на ресторант, вследствие на което вечерящите се разсеяха вътре.

По-малки митинги се организираха другаде в града, като някои групи се събраха на Place de Clichy. Демонстрантите се чуваха да блъскат барабани и да скандират в фрагменти, споделени в обществените медии.

Някои от протестиращите одобриха извънредно облекло като част от демонстрациите си, в това число един участник, който се облече като Исус и носеше огромен кръст за марша.

Демонстрации бяха извършени и в Корсика, където хората се събраха, с цел да жигосат това, което дефинираха като офанзива против самостоятелните свободи, изисквайки правото да „ имат своя избор “ над имунизациите Covid-19.

Междувременно онлайн отчетите оповестяват, че над 1000 души са дефилирали в южния френски град Перпинян.

Макрон доставя неприятни вести на Франция: ваксинални паспорти, наложителни фотоси за здравни служащи и непопулярна пенсионна промяна
В понеделник вечерта президентът Еманюел Макрон разгласи, че имунизациите ще станат наложителни за здравните служащи във Франция от 15 септември. Тези, които не са били изцяло имунизирани до тази дата, ще изгубят работата си.

Макрон също по този начин разгласи, че управляващите ще пуснат здравна карта, доказвайки, че притежателят е или с негативен тест, или изцяло имунизиран, или неотдавна възобновен от Covid-19. Пропускът ще започва през август и ще бъде употребен за инспекция на положението при влизане в питейни заведения, заведения за хранене, кафенета и търговски центрове.

Протестите в сряда се случиха, когато страната чества Деня на Бастилията, отбелязвайки щурма на средновековна оръжейница, цитадела и политически затвор по време на Френската гражданска война. Празненствата и нормалният церемониал бяха засенчени от митингите, както и потиснати от неприятното време. 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР